Joves lectors i escriptors

La consciència fonològica

Des de ben petits treballem la consciència fonològica com a pas previ a la lectura i posterior escriptura. Un coneixement i reconeixement dels sons és imprescindible per a poder desenvolupar la lectura i posterior pre-escriptura en l'etapa infantil.

L'apadrinament lector

L'alumnat de 6è realitza un apadrianament lector als alumnes de 1r. Un cop a la setmana, es reuneixen una estona per llegir.

Els padrins s'encarreguen de perfeccionar la tècnica lectora dels seus fillols: els escolten, els fan preguntes, els ensenyen a pronunciar correctament i, de vegades, els llegeixen una part del conte per tal que vegin com ho faran ells quan siguin més grans.

L'èmfasi en l'expressió escrita

La mediació contribueix a regular la convivència en el centre desenvolupant actituds i habilitats relacionals positives, prevenint la violència, intervenint constructivamentenfront dels conflictes i propiciant la reparació responsable i la reconciliació entre persones que passen molt de temps juntes.Alhora, la millora en el clima del centre incideix positivament en la resta d’activitats educatives.


Projecte Llegim tots a l'hora

Per aconseguir que un nen creixi, en tota la dimensió de la paraula, no n’hi ha prou amb l’adquisició de coneixements. Generar un clima emocional positiu també influirà de forma decisiva en el seu desenvolupament. Si l’educació ha de ser un procés d’aprenentatge per a la vida, les emocions són molt importants i les hem de tenir en compte.

Com a mestres creiem en la importància d'ensenyar als alumnes a gestionar les seves pròpies emocions: controlar la ràbia, conèixer la por, acceptar els errors, tenir empatia, tenir una bona autoestima … La relació amb els altres és essencial  i cal que ajudem els nostres alumnes a forjar-se una intel·ligència emocional i una resiliència.